Najnovejšo metodo denge lahko zaznamo s PCR napravo

- Nov 29, 2019-

Vročica denge (DF) je akutna vektorska bolezen, ki jo povzroča prenos virusa denge skozi vektorje, ki jih prenašajo komarji. Trenutno obstajajo štiri vrste virusov denge Ⅰ do Ⅳ. Bolezen se pojavlja v Aziji, Oceaniji, Ameriki in Afriki ter je zelo resna javnozdravstvena težava v tropskih in subtropskih regijah.


Okužba z virusom denge lahko povzroči simptome, kot so recesivna okužba, mrzlica denga in hemoragična mrzlica denga. Sedanje metode spremljanja denge vključujejo serologijo ELISA, odkrivanje nukleinske kisline RT-PCR, določanje zaporedja izolacijskega virusa in odkrivanje imunofluorescentnega antigena. Vendar je metoda fluorescentne kvantitativne PCR odkrivanja nukleinske kisline morda bolj intuitivna, točna


imageimage
RT-PCR stroj Stroj za ekstrakcijo nukleinske kisline


Pojdimo skupaj z urejevalnikom in si oglejmo, kako profesionalni laboratoriji uporabljajo napravo PCR v realnem času za preverjanje virusa denge!


Potem ko vzorec krvi suma na dengo mrzlico vstopi v laboratorij, preizkuševalec sprosti fluorescenčni RT-PCR v realnem času na virusni nukleinski kislini, odvzeti iz vzorca proti genskemu cilju, in vzpostavi negativne in pozitivne kontrole za zagotovitev zanesljivosti testa.


Postopek odkrivanja

imageimage

Vročina, izpuščaji, bolečine v mišicah in sklepih ...

Vzorci krvi, odvzeti po predhodni klinični diagnozi v lokalni zdravstveni ustanovi
imageimage
Vzorec krvi pacienta, poslanega na CDC Predobdelava vzorcev krvi
imageimage
Pridobivanje virusne nukleinske kisline Testirali so ciljne gene virusa, pozitiven rezultat testa pa je potrdil diagnozo dengue vročine.


S hitrim razvojem znanosti o življenju se nenehno izboljšujejo laboratorijske diagnostične metode za okužbo z virusom denge. Fluorescentno odkrivanje RT-PCR v realnem času neposredno zazna ciljne gene virusa denge z genske ravni. Ima visoko občutljivost, specifičnost in natančnost. Hitro zaznamo nukleinske kisline virusa denge v vzorcih in jih vtipkamo.


Pravočasno odkrivanje je ključnega pomena


Zgodnja mrzlica denge je predvsem vročina, brez specifičnih simptomov in znakov, podobna kliničnim manifestacijam številnih akutnih vročinskih in krvavitvenih motenj. Odkrivanje virusne nukleinske kisline je najprimernejša metoda za zgodnje prepoznavanje primerov dengue vročine. Na splošno je stopnja odkrivanja virusne nukleinske kisline velika v vzorcih krvi v 6 dneh po začetku bolezni.


Ob sumu na simptome mrzlice denge takoj poiščite zdravniško pomoč.


Pravočasno odvzemite vzorce krvi in ​​jih čim prej pošljite na pregled za učinkovito preprečevanje in zdravljenje!

image